sreda, 29. maj 2013

Vsak človek je zase svet..

Četrti letnik se je zaključil, od profesorjev smo se poslovili, sedaj pa je na vrsti... matura!! Moje življenje je tako trenutno sestavljeno iz psihologije, slovenščine, angleščine in matematike. Ampak saj bo šlo, moramo biti optimistični in se bo vse v redu izšlo.


Darilo za spičevalo





tattoo in cruciani zapestnice
Z novimi očali in brez ličil



Razredna majica
 
Za konec pa še misel oz. pesem, ki nam jo je prebrala razredničarka:
Tone Pavček: Pesem o zvezdah

Vsak človek je zase svet,
čuden, svetal in lep
kot zvezda na nebu ...

Vsak tiho zori,
počasi in z leti,
a kamor že greš, vse poti
je treba na novo začeti.

sobota, 25. maj 2013

Maturantska parada

Včeraj ob pol enih smo četrti letniki proslavili zaključek četrtega letnika in še zadnjič zaplesali maturantsko četvorko. Z vremenom nismo imeli sreče, saj je lilo kot iz škafa, vendar smo bili med plesom nasmejani in smo uživali, kljub temu da smo bili povsem mokri.
Čez en teden naš čaka še matura, nato pa smo zaključili naša gimnazijska leta. :)





četrtek, 23. maj 2013

Zadnji dan v gimnaziji in priprave na maturantsko parado

Danes je bil zadnji "pravi" šolski dan v štirih letih gimnazijskega izobraževanja.Letnik sem zaključila s prav dobrim uspehom,  jutri me sicer čaka še maturantska parada, v ponedeljek podelitev spričeval, nato pa še matura.
Štiri let so minila kot bi mignil in še danes se točno spomnim kako sem 1.septembra 2009 kot fazanka prestopila prag gimnazije, točno se spomnim kaj sem imela oblečeno, kako nam je bilo vsem nerodno v razredu, ko smo se en drugemu predstavljali in kako smo se potem v štirih letih navezali en na drugega, se z nekaterimi tudi skregali ali pa se še bolj povezali. Zdi se mi kot, da bi se to zgodilo včeraj in ne pred skoraj štirimi leti.
Štiri leta učenja, prerekanja s profesorji, smejanja v razredu butastim šalam ali pripombam, izletov  (Benetke, London), novih prijateljstev, ljubezni, smeha, teka po hodnikih, (pre)zgodnjega jutranjega vstajanja, maturantski izlet, maturantski ples, sedenja pred šolo ob lepšem vremenu, druženja s sošolci in prijatelji iz paralelke.. In še bi se dalo naštevati.
In kmalu bo vsega konec. Konec jamranja vsako jutro, zakaj moram vstati tako zgodaj, konec testov (samo še izpiti), konec gledanja nekaterih profesorjev (čeprav nekaj jih bom pogrešala, saj so mi v štirih letih prirasli k srcu), konec gimnazije.
Pogrešala bom razred, ki je res super, pogrešala bom nekatere profesorje, najverjetneje pa tudi tiste ljudi, ki so mi kdaj pa kdaj predstavljali trn v peti. Predvsem pa bom pogrešala te štiri najstniška leta, menda (vsaj po besedah starejših ljudi) najboljša leta v življenju.
Jutri me tako čaka še maturantska parada, kjer bomo dijaki naše šole še zadnjič skupaj zaplesali četvorko in predali ključ tretjim letnikom, našim naslednikom. Po (predvidevam) napol mrtvem vikendu pa veliko učenja, matura, nato pa najdaljše počitnice.





sreda, 15. maj 2013

ponedeljek, 13. maj 2013

My first tattoo.























V petek po pouku sem se odpravila v Izolo in si dala narediti svoj prvi tattoo. Je popolnoma preprost in majhen napis na zapestju. C'est la vie- Takšno je življenje.

ponedeljek, 6. maj 2013

Prva matura mimo in moji dodatki za letošnjo pomlad



Enotedenske prvomajske počitnice so minile v hipu. Sama sem jih preživela na slovenski obali, zato tudi ni bilo prejšnji teden novih blogov. S K sva se cel teden pripravljali na esej in kaj kmalu ugotovili, da znava že preveč in da pa mogoče le ni treba pretiravati, saj je samo esej ne pa diplomska naloga ali doktorat. 
Prvomajske počitnice so mimo, prva maturitetna izpitna pola pri slovenščini pa odpisana. Integrale smo razturali, zdaj pa je čas za učenje in zaenkrat še ne vem kako točno se ga bom lotila. Najverjetneje z veliko lenobe in precej prepozno.

jeans srajca
In še za konec: V Cosmopolitanu sem zasledila, da so vse sodelavce revije spraševali, kateri modni dodatek ali kos bo zaznamoval njihovo modno pomlad. In sem se odločila, da z vami delim svoje modne dodatke letošnje pomladi:


prvi tattoo (zaenkrat še skica)


Cruciani zapestnica

Startaske











Kateri pa so vaši modni dodatki za letošnjo pomlad? :D


http://www.youtube.com/watch?v=-6YLi0GNBTk