ponedeljek, 30. september 2013

Goodbye summer 2013, you will be missed!

SummerZadnji dan septembra in "zadnji" počitniški dan. Tole zadnje ne velja, saj sem danes že bila na faksu. Imeli smo sprejem brucev, jutri pa "zares" začnemo s predavanji. No očitno ne, saj nam prvo že odpade. :D
Ker pa danes ni le zadnji dan septembra, ampak zadnji dan mojih najdaljših počitnic, ne bi bilo slabo, če bi napisala nekaj o poletju 2013.
Spomnim se kot bi bilo včeraj, ko sem v soboto 22.junija, še sedela v šoli in čakala na zadnji ustni izpit iz nemščine. Vedela sem, da bo po koncu tega izpita konec mature in uradno tudi konec mojega gimnazijskega izobraževanja. Takrat sem imela v glavi samo eno: NAJDALJŠE POČITNICE V ŽIVLJENJU SE ZAČNEJO ČEZ NEKAJ TRENUTKOV. In ko sem tako prišla ven iz učilnice, se sploh še nisem dobro zavedala, da je res konec. Konec štirih let gimnazije, kontrolnih nalog, spraševanja, in vsega povezanega z maturo!
In počitnice so se zares začele. Prvi teden sem delala, se pobarvala, si naredila pirsing, v naslednjem tednu pa sem že praznovala 19. rojstni dan z najboljšo družbo. V naslednjih tednih sem bila večkrat na morju, še vedno sem služila denar, končno sem začela delati vozniški izpit. V septembru me je čakal še izlet v Pariz, pripravila sem vse potrebno za faks, prebrala nekaj dobrih knjig in končno dočakala zadnjo sezono najljubše serije. Začela sem pisati za lokalni časopis in se kot blogerka pridružila strani moia.in. Dobivala sem se s prijatelji, preplesala kakšno noč, šla na Umeka, se spominjala maturantskega izleta, se družila s prijatelji in po tihem že težko pričakovala faks. Pa ne zaradi učenja, ampak zaradi neke nove izkušnje, novih ljudi, vznemirjenosti.
Legend wait for it dary Goodbye summer 2013
Vse svoje načrte sem dodobra izkoristila (razen telovadbe -.-) in lahko rečem, da je bilo poletje 2013 eno najboljših poletij, saj mi niti en dan ni bilo dolgčas! Očitno številka 13 le ni tako nesrečna, kot vsi mislijo, ali pa je vsaj v mojem primeru bolj srečna.
In po treh mesecih čudovitih počitnic, sem zadnji dan septembra odšla na fakulteto. Na tisto, ki sem jo izbrala že nekaj časa nazaj in se kljub mnenju ogromnega števila ljudi, ki so mi govorili, da delam napako nisem premislila. In ne morem reči, da bo perfektno in bo šlo zlahka, ampak z veseljem do neke stvari in z delom se da nekam priti. Mogoče bom čez štiri leta preklinjala svoj faks, ali pa ga bom na vse pretege hvalila. Ampak tega danes še nihče ne ve, kajne?
Na koncu bi rekla samo še: Adijo čudovito poletje 2013, upam da bo tvoj naslednik prav tako dober in vsaj približno tako dolg!
Vsem študentom pa želim veliko sreče in uspeha v študijskem letu 2013/2014!

torek, 24. september 2013

How I met your mother season 9: the beginning of the end!

Verjetno vsi poznate slavno serijo How I Met Your Mother ali v prevodu Kako sem spoznal vajino mamo.
Ne spomnim se točno kdaj sem jo prvič gledala, vem pa da sem že od vsega začetka popolnoma obsedena z njo. Enostavno me vsak del te dvajset minutne serije spravi v neustavljiv smeh in mi polepša dan tudi takrat, ko sem povsem na tleh.
Photos du journal | via Facebook
Serija govori o skupini petih prijateljev, ki živijo v samem središču New Yorka, točneje na Manhattnu. Med njimi se prepletajo prijateljske in ljubezenske vezi, vsak del pa je poln smeha in zanimivih dogodkov. Večino časa preživijo v baru Mclarens, ki je vsak večer poln ljudi. Zgodbo pripoveduje Ted Mosby, ki leta 2030, svojima otrokoma razlaga, kako je spoznal njuno mater. Vendar pa se je pred tem zgodilo še vse kaj drugega.. Pomembno vlogo ima tudi Barney Stinson in če ne bi vedeli, da Ted na koncu najde žensko svojega življenja, bi človek predvideval, da je to serija predvsem o njem.
In sedaj se serija po devetih sezonah in po devetih letih nagiba h koncu. Vse skupaj se je začelo z iskanjem matere in čisto v zadnjem delu osme sezone glavni trenutek celotnega dela zavzame prav mama, na katero smo čakali osem sezon. Popolnoma neznana igralka, ki pa s tem še bolj navduši in pritegne.
Danes se je začela zadnja deveta sezona, ki nas bo pripeljala do zaključka te zanimive in zabavne serije, ki jo gleda milijone ljudi po svetu, najverjetneje jo spremljajo zato, ker pripoveduje o petih preprostih ljudeh, ki si dneve krajšajo z najboljšimi prijatelji.
Na koncu lahko dodam še: It is going to be LEGEND wait for it DARY!!!

Two episodes in one day. CAN I SCREAM?

Today is gonna be legen-no time to wait-darry!

(4) Twitter

Še vedno lahko glasujete zame!- Wella ambasadorka

ponedeljek, 23. september 2013

C'est la vie tudi na moia.in!

Od danes naprej je tudi moj blog del strani Moia. in. Modna spletna stran, ki je začela delovati letos poleti ti ponuja vpogled v svet mode, trendov in kulinarike po novem pa ima tudi kotiček mladih blogerjev.

Kako in zakaj sem začela blogati si lahko preberete na spletnem naslovu:Moia.in- C'est la vie

sreda, 11. september 2013

Wella ambasadorka

Pa sem se tudi sama opogumila in se prijavila za naziv Wella ambasadorke. Wella v sodelovanju z revijo Cosmopolitan išče ambasadorko, ki bo postala obraz Welle.
Za naziv ambasadorke, se lahko poteguješ od 29.8. do 5.11. 2013, vsak dan pa lahko za svojo favoritko glasuješ enkrat.
Sama sodelujem pod vzdevkom Claudia, moja misija pa je biti drugačna. In ker ponavadi ne nosim rdeče šminke ali pet, sem se za en dan prelevila v malo drugačno različico sebe.
http://www.wella-ambasadorka.si/si/#galerija- na tem linku samo poiščete mojo fotografijo in lahko glasujete zame. Vsakega glasu bom vesela. Hvala že vnaprej.






            















torek, 10. september 2013

I heart Paris















Vem, da že vse nestrpno pričakujete potopis in slike s Pariza in končno je prišel čas, da vam opišem svojo francosko dogodivščino.
Pariz je bil... Zakon, odštekan, smešen in popolnoma nor! Pa najbolje da začnem na začetku.
Na pot smo se odpravili v sredo 4. septembra iz Ljubljane proti Benetkam. Pot je hitro minila in že smo se znašli na popolnoma praznem Beneškem letališču kjer smo nato na letalo čakali dobre štiri ure, nato pa smo se vozili uro in pol do glavnega mesta Francije, imenovanega tudi Mesto ljubezni.
Prvi dan smo se okoli vozili z metrojem, iskali prave postaje, kupovali vozovnice in se prijavili v hostel. Naš hostel je bil kar precej oddaljen od jedra Pariza, vendar je bil izredno velik in prostoren. Imeli smo dve spalnici, dve kopalnici, kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo. Po prijavi v hostel in po celem dnevu brez spanca in hrane, pa smo se končno odpravili raziskovat glavno jedro Pariza. Takoj ko smo stopili iz metroja smo zagledali Eifflov stolp in šele takrat sem končno dobila občutek, da res stojim na francoskih tleh. Po dvournem iskanju najbližjega Mcdonaldsa, smo le tega našli na Elizejskih poljanah, nato pa smo se počasi vrnili v hostel, kjer smo si privoščili spanec.
Naslednji dan nas je takoj zjutraj čakal obisk Eifflovega stolpa. Ker je bila vrsta pred dvigalom ogromna, smo se odločili kar za stopnice, ki so nas pripeljale do drugo ploščadi. Pogled iz Eifflovega stolpa na celoten Pariz je veličasten, saj si skoraj 300 metrov nad tlemi.

Po povzpetju na sam vrh Eiffla, smo priredili še manjši photoshooting, nato pa smo si ogledali še muzej Centre George Pompidou in Slavolok zmage, kjer me je ogromna francoska zastava takoj spomnila na Nesrečnike. Zvečer smo se po dolgem dnevu in po polovici prehojenega Pariza usedli na ladjico, ki nas je popeljala po Seni in nam razkrila pogled na veličasten nočni Pariz.
V petek smo se naspani in še vedno bolečih nog odpravili v najznamenitejši muzej Louvre. Imeli smo srečo, saj gneče ni bilo, prav tako pa imajo vsi do 26 leta zastonj vstop. Seveda smo si želeli videti slavno Mona Lizo, vendar lahko rečem, da slika ni nič posebnega, kar pa ni menilo še sto drugih ljudi, ki so se nagnetli pred njo in ti zakrivali pogled. Po treh urah in prehojenem delčku Louvra, je zunaj nehal padati dež in odpravili smo se v Notre Dame, na poti pa smo si ogledali še most s ključavnicami, kjer smo iskali kakšno še posebaj zanimivo, kar pa je tako rekoč misija nemogoče. Zvečer smo se odpravili še na Montmartre, ki izgleda kot mesto ob morju, na vrhu pa se ti odpre prečudovit pogled na celoten Pariz.

Predzadnji dan smo se odpravili še v Versailles, dom kralja Ludvika XIV, popoldne pa smo si privoščili še manjše pariško nakupovanje. Po dolgem dnevu smo si še zadnjič ogledali nočni Pariz, potem pa smo se odpravili proti hostlu.
Zadnji dan smo hitro spakirali, pospravili apartma, kupili še zadnje spominke, nato pa smo ob pol sedmih zvečer poleteli v našo deželo pod Alpami.
Pariz je bil preprosto čudovit in nad vsemi pričakovanji, pomešan s stalnimi norčijami in zabavo. Na koncu smo se utrujeni in bolečih nog ter siti Mcdonaldsa vrnili domov, lahko pa rečem, da je to mesto, kamor se bom še vrnila.
































ponedeljek, 2. september 2013

Paris is always a good idea.

Z delom sem zaključila na prvi septembrski dan, sedaj pa se že veselim novih planov in stvari, ki me še čakajo pred začetkom faksa. Ker se vedno bolj približuje tudi dan mojega odhoda na skrivnostni izlet je mogoče čas, da vam končno izdam kam se odpravljam.
Že lansko leto smo s prijatelji začeli sanjati o izletu v Pariz in čez dva dni se nam bodo sanje uresničile. V sredo ob pol desetih zjutraj letim v Pariz! Ob pol dveh ponoči se bomo odpeljali proti Benetkam od tam naprej pa z letalom odleteli v mesto ljubezni, Pariz. Izleta se veselim in šele v zadnjih nekaj dneh me je zadelo, da bom čez nekaj dni resnično v Franciji. Eifflov stolp, Elizejske poljane, Louvre... In še bi lahko naštevali. Seveda ne smem pozabiti na fotoaparat, zato da bom z vami lahko delila slike in utrinke, ko se vrnem. Vračam se v nedeljo ponoči in takoj, ko se naspim dobite blog, poln pariških utrinkov. ;)
Eifell Tower(2) TumblrParis

nedelja, 1. september 2013

Slovenian Bloggers 26.8.-1.9.









Pink Diamond introduced you her sweet little sins

Vesna made this amazing pinky shirt! 

Katja shows you her look

Alja have her "I don`t have time" eyeshadow routine.

Ina have those amazing Catrice products.

Yanya talks about problems with bloging.

UniqaPoly got some new products in August.


Erika is going to be a make up artist!

C`est la vie got a new tattoo!

Taya post video tutorial how to make a braided bun.

Adjusting Beauty have a review for you - tangle teezer.

Purcell talks about bags.

Vanja chosed her August favourites.

Mateja was in Ljubljana.

Katja needs your help to became Slovenian ambassador for Wella