petek, 18. januar 2013

We can't see it, but we can feel itPetek zvečer, ura je dvajset čez deset in jaz sedim pred računalnikom in upam, da mi ne bo zmanjkalo baterije.
Matematika je popravljena, čeprav s slabo dvojko, vendar še vseeno bolje kot da bi imela negativno konferenco.
Zadnje čase ne vem kaj se dogaja z mano. Nisem zaljubljena, ampak veliko razmišljam o ljubezni.
Ljubezen je najmočnejša sila na svet in predstavljajmo si da bi morali živeti brez nje? Si lahko? Jaz si ne. Pa ne govorim samo o ljubezni med dvema človekoma, govorim tudi o ljubezni v družini, prijateljski ljubezni, ljubezni do živali.

V zadnjem času sem prebrala kar nekaj ljubezenskih knjig in pogledala celo nekaj filmov. Je že res, da je moja najljubša zvrst filma romantična komedija, vendar pa nikoli nisem bila preveč navdušena nad ljubezenskimi dramami kot so The Notebook ali A Walk To Remember.
Enostavno se mi niso zdele nič posebnega. Mogoče je razlog v tem, da se mi taka ljubezen, ki je prikazana v teh filmih zdi v resničnem življenju nemogoča. Ne vem, razlog se mogoče skriva v tem, da še nikoli nisem bila resno zaljubljena in sem še premlada, da bi ljubezen doživljala tako.
Zato sem se odločila, da končno pogledam do konca The Notebook, če ne zaradi sebe pa zaradi vseh drugih, ki so me gledali kot da sem popolnoma nora, ker tega filma še nisem pogledala do konca. In sem ga pogledala, prav tako pa danes še A Walk To Remember.
Oba filma sta lepa, simpatična, ampak meni osebno je drugi bolj všeč. Res ima hudo žalosten konec, ampak ravno to je najboljši del filma. Ker ni tisti klišejski hollywodski konec.
Čeprav sem očitno brez čustev, ker še nikoli nisem jokala pri filmu (v jok me ponavadi spravijo pesmi), pa so se mi danes v očeh le pojavile solze. :))
Avtor knjig, po katerih sta posneta ta dva filma je Nicholas Sparks, ki je mojster v pisanju ljubezenskih zgodb. Vendar pa je meni osebno najlepši ljubezenski film The Vow.

Kateri pa je vaš najljubši? :)


8 komentarjev:

 1. Zelo dobro napisano. :) Moj najljubši? Hm, veliko jih je. Ne bi se mogla odločiti samo za enega. :D

  xoxo, Nina

  OdgovoriIzbriši
 2. Meni je najljubši The Notebook. Mogoče je zgodba res klišejska, ko se Allie vrne nazaj h Noahu. Ampak mi je všeč , ker ima veliko zlo lepih verzov. Pa tud še Ryan Gosling da svoj pečat, hehe :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. tudi meni ni slab. in ja verzi so super. :D uf ja Ryan Gosling.. :D

   Izbriši
 3. Ljubezen enostavno mora bit, pa ne govorim samo ljubezen med dvema, ampak ljubezen do vsega. (:
  Če te zanima pogledaj še P.S. I love you (: Samo knjiga je boljša..

  OdgovoriIzbriši
 4. se
  strinjam. sploh si ne morem predstavljati, da bi živeli brez ljubezni.
  :) drugače sem pa brala knjigo ki mi je všeč, film mi je bil pa še kr.
  :)

  OdgovoriIzbriši