ponedeljek, 4. avgust 2014

Poleti je vse bolj enostavno

Čez dva dni grem na morje. Končno. Letos skoraj prvič. Zakaj skoraj? Ker sem dva tedna nazaj za dva dni pobegnila v našo prikolico na slovenski obali. In bilo je fantastično. Mir, odlična knjiga, pisanje potopisa in morski zrak. Edina slaba stvar je bil dež, vendar me to ni ustavilo pred skokom v morje. Seveda pa je na dan odhoda sijalo sonce. Just my luck.
Čez dva dni pa grem končno na zaslužen oddih v Pulo. Teden dni (upam) sonca, morja, dobre družbe in najverjetneje neprespanih noči. Ja res se že veselim. Julija je že konec, zakorakali smo v avgust, še malo in tukaj bo september in konec poletja. Kar me žalosti. Celo leto čakam poletje, enostavno življenje. Na faksu mi je všeč, všeč mi je da se ves čas nekaj dogaja, ampak poletje ima nek svoj čar. Tudi poleti delam, pišem in imam vsakodnevne obveznosti, ampak je vse skupaj drugače, ker je poletje! In poletje je nepopisljivo boljše kot vse ostalo. Zato iščem destinacijo s celoletnim poletjem, da se lahko preselim tja in se več ne vrnem. ;)
Danes sem ponovno začela gledati Pod toskanskim soncem in ugotovila, da je to zagotovo moj najljubši film. Tudi moja destinacija erasmus izmenjave bo zato najbrž Italija. Če je tam kakšna fakulteta s pravim programom. Drugače pa Španija, Portugalska ali Grčija. Definitivno pa nekje ob morju. Ker ob morju je vse skupaj bolj enostavno.

 

4 komentarji:

  1. Italija je tako lepa, jaz sem bila sedaj en teden po Italiji ter malo po Franciji in res top, edino voziti pa Italijani res ne znajo >.< haha :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sem vidla na instagramu. :)) te moram malo povprasat, ker tudi sama septembra nacrtujem skok do firenc. :D cakam na kaksno objavo s tvojimi dogodivscinami. ;)

      Izbriši
  2. Jaz sem že en mesec in osem dni ob morju. Prvič toliko časa. In se še vrnem, ker je res neka takšna posebna atmosfera, ki te napolni z energijo (:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to ti pa noro zavidam! :)) upam, da mi nekoč v prihodnosti uspe živeti na morju, ali pa vsaj imeti stanovanje na morju. :D

      Izbriši