petek, 13. april 2012

Society.



Družba vsak dan postaja bolj in bolj nemogoča. Narekuje nam kako naj izgledamo, kako naj se obnašamo in kako moramo biti oblečeni.
Vedno več najstnikov in otrok pada v depresijo ali naredi samomor. Krivec je današnja družba. Kar je najhuje, družba smo mi, vsi.

Moti nas kako so ljudje oblečeni, kako izgledajo in kako se obnašajo. Nihče pa nikoli ne pomisli, kaj se skriva v njihovi notranjosti. Mogoče nam nekdo na pogled ni všeč, vendar to še ne pomeni da je slaba oseba. Mogoče se hoče s svojo zunanjostjo izraziti ali samo skriti pred svetom. 

Tumblr_m1v16rxltd1r79fego1_500_large
Če nimaš najdražjih in najmodernejših oblačil si reven, če si tih si nedružaben, če si zgovoren si preveč vsiljiv.
Družba nikoli ni zadovoljna, kako naj bomo v taki družbi mi zadovoljni sami s sabo?
Mediji nas dnevno napadajo z anoreksičnimi manekenkami in najnovejšimi izumi. Čeprav imamo vse hočemo še več. In dokler ne bomo dobili ne bomo srečni.
Pa smo zaradi materialnih stvari res lahko bolj srečni? Kje so pomembne vrednote, kot so ljubezen, prijateljstvo in družina? Ki jih najbolj potrebuješ ko si na tleh, ko ti ne bo pomagal najnovejši model iPhona ali najmodernejše oblačilo.

Zakaj se vtikamo v ljudi? Zakaj nas tako moti kako so oblečeni, kakšen stil imajo? Važno je da se oni dobro počutijo v svoji koži, pa ni važno kakšni so navidez! Kritiziraj ljudi, ki se ne znajo obnašati ( pa tudi pri njih ne veš zakaj so takšni), ne obsojaj pa ljudi, pri katerih ti ni všeč njihova zunanjost.


Tumblr_m2b9fc7rqk1qg8dqxo1_500_large
Posledice družbe so hude. Vse več najstnikov se reže, drogira in vedno več je depresivnih. Samomor je eden izmed treh glavnih vzrokov smrti med mladimi do 25. leta starosti.
Najstniki se sekirajo zaradi svojega videza, imajo nizko samopodobo in mislijo da jih taki kot so nihče noče sprejeti.
Zato se zatekajo, k rezanju in drogiranju, oboje pa jim izhod predstavlja le za kratek čas. Ko ne vidijo več izhoda naredijo samomor, saj imajo občutek da so sami na svetu in da jih nihče ne bo pogrešal.

Poskusimo biti bolj odprti in začnimo gledati bolj široko. Namenimo neznancu nasmeh ali ponudimo pomoč. S takimi malenkostmi lahko veliko naredimo.

C'est la vie.

Ni komentarjev:

Objavite komentar