petek, 27. april 2012

Summer.

Sonce. Vročina. Bližajoče se poletje. In za piko na i  prehlad.
Danes zjutraj se zbudim in ko odgrnem rolete ugotovim da je zunaj čudovit dan. Pa ne samo danes že od srede naprej je nekam sončno in toplo. Yes! končno konec dežja in sivih dni, katere sem zabila s prestavljanjem s kavča pred računalnik namesto da bi se učila.
Končno se je začela pomlad. Ampak kaj ko je tako vroče! To sploh ni pomlad ampak že začetek poletja. Kje je pomlad?  Obožujem toploto in poletje, ampak tole je že malo noro. Iz desetih stopinj smo v parih dneh prešli na petindvajset. 
Pic_200042565_large

Globalno segrevanje nas je privedlo do tega da nimamo več jeseni in pomladi. Lansko leto je bilo do oktobra skoraj trideset stopinj, v roku dveh tednov pa smo že začeli nositi jakne. In trenutno se dogaja enako. Še nemalo nazaj sem nosila bundo, danes pa so bili že dolgi rokavi skoraj preveč. 

Ko sem danes stopila skozi vrata oblečena v srajco in jakno ( kasneje sem svojo odločitev obžalovala) me je dobesedno vrglo. Imela sem občutek kot da bi stopila v savno. In ko sem kasneje videla K v japankah sem ugotovila da se to res dogaja: Poletje je pred vrati! Preden se uradno začne bomo morali sicer še močno zavihati rokave in nabrati še zadnje ocene ampak neuradno je tu. Vročina, sonce in cvetoča drevesa. Samo kaj ko imamo v maju trikrat preveč testov in drugih obveznosti, da bi začetek poletja lahko izkoristili v polnem pomenu besede. Ampak s skupnimi močmi nam bo uspelo, še vsako leto nam je. ;)

545728_large
Ko smo tako sedeli pod Homanovo lipo in se sladkali z raznimi čokoladnimi dobrotami smo delali načrte za poletje. Ker imam ravno nove rolerje (končno!) so mi A, K in P obljubili da me bodo naučili rolat, čeprav se mi to zdi nekakšna misija nemogoče ob vseh nesrečah, ki me obdajajo. Seveda med našimi načrti nismo izpustili šopinga v Ljubljano in mojega rojstnega dneva, za katerega še vedno ne vem kdaj in kje bo. Na koncu smo ugotovili da nas čaka ogromno stvari ( ne pozabimo maturantskega izleta) in da bo poletje tako kot vsako leto popolnoma prekratko.

Ampak pustimo se presenetiti, poletje 2012 se uradno še ni začelo. :)

C'est la vie. 

2 komentarja: