nedelja, 27. maj 2012

Maturantje in prva lubenica

V petek so naše mesto napolnili živahni, glasni predvsem pa veseli maturantje. Da, bil je dan maturantske parade. Ki me čaka naslednje leto. Čaki, čaki? Že kar naslednje leto? Ja, to mi je hodilo po glavi, ko sem opazovala kmalu bivše dijake, ki so plesali četvorko. Še eno leto guljenja gimnazijskih klopi in že bomo odšli. Kako so lahko šla tri leta življenja tako hitro mimo nas?
Še danes se spomnim, kako sem kot radovedna fazanka septembra 2009 prestopila prag gimnazije.   V treh letih sem se večkrat zaljubila ( pa tudi odljubila), spoznala veliko novih in zanimivih ljudi ( se z nekaterimi tudi odtujila), sigurno pa postala bogatejša za kakšno izkušnjo. Ja, gimnazije bo naslednje leto (žal) konec. Do takrat pa nas čaka še maturantski izlet,  maturantski ples, parada, na koncu pa seveda še zrelostni izpit- matura. Ne prehitevajmo, še celo leto nas loči do tja. Vendar glede nato kako hitro so minila tri leta, bo tudi to leto očitno kar švignilo mimo nas. Po napornem tednu ( trije testi + živ žav niso najboljša izbira), je prišel vikend. In tako hitro, kot je prišel, je še hitreje odšel. Ob gledanju starih delov Seks v mestu (Carrie, Miranda, Samantha in Charlotte te tudi, ko je dan v popolnem razsulu, spravijo v dobro voljo) sem se pošteno nasmejala, še posebej ob Samanthinem citatu: "Men aren't complicated. They are kinda like plants." ;)) 
Knjige, knjige in še enkrat knjige.
Da pa ni vse ostalo le v znamenju Seksa v mestu in televizije ( že spet mi ni uspelo gledati The Vow, sem pač brezupen primer), sva se s P včeraj usedli na vlak in odšli na Festival Muza, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču. Od majhnih do velikih, od novih do starih, vsepovsod samo knjige. Nabrale sem si brošk in letakov, na koncu pa dobila še zastonj knjigo, katere naslov in naslovnica sta me v hipu pritegnila. Ja dan je bil uspešen, kar pa za večer ne morem reči. Me je pa potem danes, potolažila polna skleda sočnih jagod in seveda prva lubenica. Ja poletje se definitivno približuje.C'est la vie.

Ni komentarjev:

Objavite komentar