sobota, 16. junij 2012

Valeta

Valeta ali drugače zaključek osnovnošolskega obdobja. Ko se konča devet let nekega obdobja, ki ga najverjetneje ne boš pozabil in ko se ti odprejo vrata v nov svet. Svet srednje šole in učenja.
Letos je ta dogodek, čakal tudi "mojga tamavga", ki bo totalno ponorel, da ga tako imenujem, če bo slučajno prebral ta blog. ;)

Predpriprave so bile bolj naporne, kot če bi imeli opravka s samo angleško kraljico in definitivno manj naporne kot z mano (ja mami moja obleka je bila kupljena že mesece pred valeto). Kaj bo oblekel, kaj bo obul, kdaj je valeta, kaj bodo kupili razredniku. Ja, vse to me čaka naslednje leto, le da ne bo valeta, ampak maturantski ples, kjer pa me trenutno malo skrbi le kje naj staknem plesalca.

Ko pa je končno napočil dan valete, smo se tako vsi sorodniki devetošolcev zbrali v telovadnici moje nekdanje osnovne šole. Že ko sem stopila skozi vrata, bi se najraje obrnila, saj moji spomini na tisto obdobje žal niso preveč prijetni.

Po ogledu vseh oblekic in visokih petk ( to število se je drastično povečalo od moje valete) sem se za večino deklet spraševala, kako lahko sploh hodijo v tem in se ne zvrnejo direktno na nos. Hvala bogu so vse preživele.

Sledil je nagovor ravnateljice, ki me ni preveč impresioniral  (preveč nakladanja), podelitve priznanj (tudi število teh se je zmanjšalo) in seveda filmčki razredov. Prav tako ni manjkalo pevskih in seveda plesnih točk.

Po eni uri in pol, sem ugotovila, da so tovrstne stvari zame dolgočasne ( moja valeta ni bila nobena izjema), me je pa kar malo stisnilo pri srcu, da gre moj mali bratec jeseni v prvi letnik gimnazije, mene pa prej kot čez eno leto čaka matura. In tako kot rada reče moja sošolka: "O bože mili!" ;)

C'est la vie

3 komentarji:

  1. Offtopic: Se spomnim, da si "fenica" Vite Mavrič. Jutri, v ponedeljek, 18. junija ob 19.00 je na vrtu Sokolskega doma pogovor z njo. Vabljena :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sm vidla na facebooku. :)) drgač pa hvala za povabilo, najverjetneje pridem. :))

      Izbriši
  2. Hi cute blog =) If you want there is a giveaway on my blog http://pleasestrikeapose.blogspot.it/2012/06/oasap-giveaway.html and if you are interested in getting free clothes and accessories, leave a comment on my blog or send me an email with your email address and blog link! my email is pleasestrikeapose@live.com
    XoXo Martina

    OdgovoriIzbriši