sreda, 3. oktober 2012

Prijatelja- Intouchables

Ker smo srednješolci in gimnazijci, 24. decembra doma, moramo ta dan nekako nadomestiti. Večina srednjih šol je ta dan nadomestila v soboto, seveda pa je bila naša šola ponovno izjema. V načrtu je bil športni dan, saj pouka zaradi prenove šole ne bi morali izpeljati. Pa na koncu tudi športnega dneva nismo imeli, saj nam je vreme pokvarilo načrte. Tako smo današnje popoldne preživeli v kinu in si ogledali francoski film Prijatelja. 
Zgodba o dveh popolnoma različnih ljudeh. Na eni strani revni prestopnik Driss, ki je zadnje pol leta preživel v zaporu, na drugi strani pa Phillipe, bogati tetraplegik, ki je najprej doživel nesrečo z jadralnim padalom, kasneje pa mu je še umrla žena. 
Prijatelja (Intouchables) 1
Tetraplegik in prestopnik. Na pogled dva popolnoma različna človeka, ki  postaneta najboljša prijatelja. Ko se mladi prestopnik Driss, prijavi na službo za negovalca, le zato, da bi dobil nadomestilo, bogati tetraplegik Phillipe takoj uvidi, da bo on prava oseba za to službo. Driss nad ponudbo, sprva ni navdušen, vendar se njuno znanstvo, kmalu razvije v pravo trdno prijateljstvo.
Phillipe pri Drissu ceni predvsem njegovo pragmatičnost in to, da ga jemlje kot sebi enako osebo in ne ravna z njim, kot z bolnim človekom. Film je zabaven, noro smešen in zelo poučen. Nauči nas, da osebe, ki nam po izgledu mogoče niso enake, ne smemo obravnavati, kot bolne, ampak jih moramo sprejeti, kot sebi enake.

Kje najdeš tetraplegika? Tam, kjer si ga pustil.
Priporočam ogled tega filma, saj te lahko nauči marsikaj novega o ljudeh in njihovih odnosih. 

C'est la vie.

5 komentarjev:

  1. you should watch it, beacuse it's great movie. :))
    I checked your blog and it's lovely. I'm your new follower. :))
    You can also follow me if you want. :))

    OdgovoriIzbriši
  2. aaa najjači film :D
    čist vesela, da sm najdla še en *notallaboutfashion* blog :D!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja se strinjam. :))
      mimogrede tvoj blog mi je super všeč, še bolj
      pa sem bila navdušena, ko sem ugotovila, da študiraš novinarstvo.. Noro! tudi moja največja želja je študij novinarstva. :)) začela sem slediti tvojemu blogu, me pa zanima, če bi bila za izmenjavo e-naslovov, ker se mi po blogih sodeč zdiš izredno zanimiva oseba. :))

      Izbriši
    2. ooo hvala :)
      hm, sm maturo probej povprečno dobr narest pa si tm :D odvisn od upisa no :/ mi smo mel k mal zvišan kritej, al kaj je že, ( pač število pik k jih ma tazadn sprejet xD)

      katja.spoljar@gmail.com :D če maš pa fejsbuk,sm pa tut tm haha :D
      (aja, pa ne najdm, kje/kako lohk teb sledim :D
      lep večer :)

      Izbriši
    3. o hvala ti. :)) glede sledenja: ja neki mam narobe glede tega, drugače pa lahko samo mojo stran kopiraš in jo prilepiš tja, ko ti nad spletnimi dnevniki piše dodaj. :))
      lep večer tudi tebi. :)

      Izbriši